Hoe kan besmetting met een pseudomonas bacterie voorkomen worden? 


Pseudomonas is de verzamelnaam voor een groep bacteriën die verschillende ziektes kunnen veroorzaken. De bekendste is pseudomonas aeruginosa, deze bacterie zorgt voor menselijke infectieziekten en komt veel voor in ziekenhuizen. Het gaat hier vaak om zwakkere mensen, waardoor de bacterie kan leiden tot zware longontstekingen en bloedvergiftiging. Pseudomonas aeruginosa zitten in het drinkwater en kunnen overgedragen worden via medisch apparatuur of het ziekenhuispersoneel.  

Antimicrobiële Shower douchekoppen tegen pseudomonas 

De verschillende douchekoppen in het Antimicrobiële shower assortiment kunnen de kans op een pseudomonas besmetting voorkomen. Deze douchekoppen zijn voorzien van zilver-iconen en een gladde doorlaatoppervlakte. Deze combinatie zorgt ervoor dat de groei van bacteriën en biofilmvorming verlaagd worden. Hierdoor is er een kleinere kans dat de pseudomonas bacterie vrij komt.  

Medische waterfiltratie voor in zorginstellingen 

Een infectie door pseudomonas aeruginosa zien we veel terug in zorginstellingen. Daar is dit extra gevaarlijk, omdat patiënten over het algemeen zwakker zijn. T-safe heeft een Medical Filter assortiment met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor zorginstellingen. Door het gebruik van de producten zijn zwakke mensen direct beschermd tegen micro-organismen zoals pseudomonas.  Met de Medical Tap FilterMedical Shower Filter en Medical In-Line Filter kunnen patiënten beschermd worden, terwijl werkzaamheden op de normale manier voortgezet kunnen worden.  

Douchepanelen bieden bescherming tegen pseudomonas aeruginosa 

De douchepanelen van T-safe zorgen voor een kleinere kans op besmetting met pseudomonas aeruginosa. De verschillende panelen hebben hun eigen functies en voordelen. Zo biedt T-safe de Healthcare Shower Panel aan waarmee automatische spoelcyclus kan worden ingesteld. Hierdoor blijft water niet te lang stil staan en kan er geen pseudomonas bacterie ontstaan. Daarnaast zijn er filters in de douchekoppen ingebouwd die eventuele bacteriën tegenhouden.   Wilt u meer informatie over de verschillende producten van T-safe om besmetting met een pseudomonas bacterie te voorkomen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag!  

Maak a.u.b. uw keuze: