Gebruik een legionella filter om besmettingen te voorkomen!


De legionella bacterie kan ontstaan in stilstaand water wanneer dit water opwarmt tussen de 25 en 45 graden. Mensen kunnen vervolgens besmet raken door het inademen van de nevel waar de legionella bacterie zich in bevindt. Bepaalde instellingen zoals ziekenhuizen en zwembaden zijn vanuit de overheid verplicht om maatregelen te nemen om de kans op een legionella besmetting te voorkomen. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van een legionella filter. T-safe biedt diverse legionella filters aan die de kans op besmetting verkleinen.  

Hoe werkt een legionella filter?  

De legionella filters van T-safe installeert u gemakkelijk over kranen, douchekoppen en andere waterpunten. Het filter over deze waterpunten houdt de legionella bacterie tegen en houdt de bacterie vast. Op deze manier zit de bacterie niet in de nevel en wordt besmetting met legionella voorkomen. Door een ingebouwde kleerklep kunnen de bacterie bovendien niet terugstromen naar de waterleiding. De filters doen geen afbreuk aan de functionaliteit van de waterpunten. Deze behouden dezelfde stroomprestaties en bruikbaarheid. Zo kunnen de werkzaamheden in ziekenhuizen, hotels, zwembaden of andere instellingen naar behoren doorgaan. In de tussentijd is het mogelijk om maatregelen te nemen om de hoeveelheid legionella bacteriën in het water te verminderen.  

Welke filters zijn er verkrijgbaar om een legionella besmetting te voorkomen? 

Bij T-safe bieden we legionella filters aan voor zowel commerciële instellingen als zorginstellingen. Daarnaast zijn er filters beschikbaar voor douchekoppen, kranen en andere waterpunten. De Chrome In-Line filter en Medical In-Line filter kunnen aangesloten worden op diverse waterleidingen. Dit zorgt ervoor dat de bescherming op vele punten toegepast kan worden. Wij adviseren u graag over welke legionella filter geschikt is voor welke situatie.   Heeft u vragen over één van onze legionella filters? Lees meer over het Medische Waterfiltratie en het Pro Water Filtration assortiment op onze website. Bij verdere vragen is mogelijk om vrijblijvend contact op te nemen.

Maak a.u.b. uw keuze: