Kies voor een legionella douchekop en voorkom besmettingen! 


Legionella is een veelvoorkomende bacterie die een longontsteking kan veroorzaken. Deze longontsteking wordt ook wel veteraneziekte genoemd. De legionella besmetting ontstaat door het inademen van besmette waternevel. Dit kan gebeuren tijdens het douchen of tijdens het gebruik van kranen. Zorginstellingen en commerciële instellingen zoals hotels en zwembaden zijn verplicht maatregelen te nemen om legionella besmettingen te voorkomen. Een antilegionella douchekop van T-Safe kan hierbij een uitkomst zijn! 

Hoe werken legionella douchekoppen? 

De legionella douchekoppen van T-Safe zorgen ervoor dat het risico op een legionella besmetting wordt verkleind. De douchekoppen zijn onder te verdelen in twee categorieën. Allereerst de Antimicrobiële Shower. Deze douchekoppen hebben een gladde doorlaatoppervlakte en zijn voorzien van zilver-iconen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de groei van de legionellabacterie beperkt wordt. Hierdoor is de kans op een legionella besmetting aanzienlijk kleiner en voldoen instellingen die verplicht zijn om maatregelen te nemen tegen legionella aan de eisen.   Naast deze Antimicrobiële Shower douchekoppen biedt T-Safe ook douchekoppen aan waar een filter in geplaatst kan worden. Dit filter stopt micro-organismen zoals legionella en houdt deze tegen. Hiermee wordt een legionella besmetting voorkomen. De douchekoppen zijn zowel met als zonder filter te gebruiken. Zo is het mogelijk om de douchekoppen te gebruiken en bij een te hoge waarde van legionella in het water de filters te plaatsen.

Welke douchekoppen zijn er beschikbaar om een legionellabesmetting te voorkomen?  

Zoals eerder aangegeven biedt T-Safe douchekoppen aan in verschillende categorieën, namelijk de douchekoppen met filters en de douchekoppen die zorgen voor een kleinere groei van legionellabacteriën. Verder maakt T-Safe ook onderscheid in douchekoppen voor zorginstellingen en voor commerciële instellingen. De behoeftes van ziekenhuizen zijn namelijk anders als die van een hotel. De Hygiene Hand Shower White is speciaal ontworpen voor zorginstellingen en beschikt over een kleurcodering die kan helpen bij het schoonmaakonderhoud. De Hygiene Hand Shower Chrome is voor het gebruik in commerciële instellingen als een zwembad of hotel. De Disposable Shower Kit kan een uitkomst zijn voor instellingen die op grote schaal doucheservices moeten onderhouden en reinigen. Met deze kit wordt periodiek nieuwe douchekoppen en -slangen op locatie gebracht, zodat deze vervangen kunnen worden.   Wilt u meer weten over de legionella douchekoppen aangeboden door T-Safe? Bekijk onze website of neem contact op. Wij vertellen u graag meer.  

Maak a.u.b. uw keuze: